diumenge, 18 d’agost del 2013

Foto panoràmica 0229

Foto panoràmica amb una de les torres de guaita que es conserven de l'ex-Horta d'Alacant, que ara els nous pobladors anomenen "zona del Cabo".


Les torres de guaita estaven situades per tota l'horta alacantina. La seua funció era fer de talaies des d'on guaitar la presència i atac dels pirates. Els atacs dels corsaris moros o turcs eren força freqüents als segles XV i XVI. Els corsaris atacaven per sorpresa i raptaven les persones que no havien pogut fugir fent-les esclaves o demanant-ne un rescat. A les torres quan els guaites albiraven a l'hortizó possibles embarcacions de pirates, feien senyals de fum o de foc per trametre's l'alerta dels uns als altres.

Les torres de guaita al llarg del temps van patir una sèrie de transformacions, primer com a graner, acabant finalment com a part de la construcció típica de la casa de l'Horta d'Alacant. És a dir, una casa arreglada, respectant o no l'estil original de l'època, adossada a la torre. A la foto el que veiem és una torre típica de l'horta alacantina reconvertida en restaurant.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada