diumenge, 12 de gener del 2014

Nintendo Papercraft



Avui parlem de Nintendo Papercraft, http://nintendo-papercraft.com/. La temàtica del web/blog està basada en els personatges papercraft de molts videojocs Nintendo, entre els quals en destacaríem Mario, Zelda, Donkey Kong, Super Smash Bros i Kirby. Aquest lloc web va començar com un simple blog per als visitants de Wiigamer.nl obsessionats pels models de cartolina dels personatges de les consoles Nintendo. El blog s'actualitzava tots els mesos per Biebboek amb l'ajut de l'actual administrador del web/blog, creant un paquet enorme de tot tipus de personatges Nintendo. Biebboek va deixar d'actualitzar el blog però va cedir els drets d’autor perquè els models puguen ser publicats al web actual. En la nova etapa Nintendo Papercraft va començar amb 17 visitants, i ara en té al voltant de 3.000 cada dia. La popularitat del lloc ha anat augmentant a mesura que nous dissenyadors papercraft han anat penjant els seus dissenys, deixant-los a l'abast de qualsevol persona. Hi ha altres webs com la versió de DeviantART de Nintendo-Papercraft, http://nintendo-papercraft.deviantart.com/ o Nintendo Papercraft Videos, http://nintendopapercraftvideos.wordpress.com/, però tots ells es nodreixen del lloc mare Nintendo Papercraft. Normalment molts dissenyadors papercraft que col·laboren en el blog fan servir programari 3D com SketchUp o 3D Studio Max, per tal d’ajudar-se en la confecció i ideació dels models. Normalment la convinació de programes solen ser els de generació de dissenys digitals tridimensionals esmentats amb el programa estrella anomenat Pepakura Designer.

Nintendo Papercraft suposa una autoreflexió per part dels usuaris sobre el videojoc com a mitjà cultural i d'oci, que condueix a intentar que els límits d'una plataforma no vinguen imposats pels creadors d'aquests suports, sinó pels usuaris. Es tracta d'un canvi de tendència totalment oposat al que s'ofereix en l'actualitat al sector dels videojocs, on l’usuari no és més que un simple consumidor de continguts.

Pel que fa al tema del papercraft les superfícies dels objectes tractades com a textures de models de paper funcionen també com a ornamentació en una variant semblant a la textura dels animals. Textures que les podem comparar amb les armadures medievals i la roba de les persones existint molt abans de l’aparició dels ordinadors personals. En certa manera, l'art dels models de paper representa l'antecedent físic al mapejat de textures digital.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada