dimarts, 16 de juliol del 2013

Foto panoràmica 0196

Avui és el dia de la Mare de Déu del Carme. Panoràmica del port esportiu de l'Albufereta, d'on ixirà la processó amb la patrona dels pescadors.

Festes de la Mare de Déu del Carme El Campello 6859901
Festes de la Mare de Déu del Carme - Minube.com
La Mare de Déu del Carme és el títol donat a la Santíssima Mare de Déu patrona de l'Ordre Carmelita. Els primers carmelites eren cristians ermitans que vivien a la Muntanya del Carmel a Terra Santa a finals del segle XII i principis i mitjans de segle XIII. Els Carmelites veuen en la Mare de Déu un model perfecte de la vida interior d'oració i de contemplació a la qual aspiren, un model de virtut, així com de persona que estava més a prop de la vida de Jesucrist.


El 16 de juliol de 1251, la imatge de la Mare de Déu se li aparegué a Sant Simó Stock, superior de l'ordre dels Carmelites, qui va lliurar els seus hàbits i l'escapulari a la imatge. Segons és tradició, la Mare de Déu va prometre alliberar del Purgatori a totes les ànimes que hagen portat l'escapulari al llarg de la vida i el dissabte següent a la mort, la persona és portada al cel, creença que ha estat recolzada pels Sants Pares. La iconografia principal de la Mare de Déu porta l'escapulari.

Festes de la Mare de Déu del Carme El Campello 7515853

Un dels primers convents carmelites a Europa apareixeria a Perpinyà entre 1265 i 1269 i d'aquí es va propagar posteriorment per tota la costa mediterrània. 

La Mare de Déu del Carme és la patrona de l'Armada Espanyola. També ho és des exèrcits d'Argentina i Xile, és patrona de la Policia Nacional de Colòmbia i a Veneçuela és la patrona de l'Exèrcit. En l'actualitat la Mare de Déu del Carme és la patrona dels pescadors de les poblacions valencianes.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada