dimarts, 7 de gener del 2014

Geek o nerd?


La realitat és que on avui dia veiem cultura geek o cultura nerd poc té a veure amb el friquisme del concepte original. Senzillament, ha passat que la cultura popular va adoptar l'estètica geek -molt retocada-, però no deixa de ser cultura popular o pop apoderant-se d'un nou estereotip per tal de ser més "chic" (mireu Geek Chic. A history of geeks in pop culture de Neil Feineman), és a dir, un nerd mai podrà ser pop. El fet que avui en dia tots els joves moderns usen un ordinador no els fa geeks o nerds, simplement és conseqüència de l'evolució tecnològica de la societat. Un simple colp d'ull a com ells usen la tecnologia ens demostrarà que no són nerds o geeks originaris. La majoria dels que pensen que són nerds usen un ordinador Macintosh, és a dir, l'equip més user friendly del món, la gran majoria no sap com fer servir la base del sistema, Mac Os X, és realment un sistema BSD maquillat i pot usar-se de manera semblant al sistema GNU Linux, però això no interessa ningú.

L'interès d'aquest grup de dissenyadors moderns és ser vistos a un cibercafè i escrivint amb el seu Mac. En canvi si és un nerd real mai el trobarem a un cibercafè envoltat de gent. Les grans multinacionals s'han apoderat del concepte -o pseudo-concepte- i intenten vendre'ns la idea que el geek és popular, però, realment mai ho va ser perquè aquesta és la raó de la discriminació original, un és discriminat per nerd i no reverenciat.

D'altra banda, Internet ha permès que una gran quantitat de gent que no tenia accés a certa cultura puga tenir-la a l'abast a l'instant, així qualsevol es pot formar en l'art popular japonès amb unes quantes descàrregues de diverses sèries d'anime, mentre que en l'època anterior a Internet el friki tardava molt més temps en formar-se, realment eren éssers especials capaços d'esperar anys per qualsevol cosa, en canvi avui ho podem adquirir tot molt ràpidament. El fet que absolutament tot es puga trobar a Internet difumina un poc els usuaris i fa més difícil distingir qui és qui.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada